top of page

Waterbehandeling

W&H C27 Mutidem

Multidem - demineralisator

De Multidem wordt rechtstreeks aangesloten op uw autoclaaf en produceert hoogwaardig gedemineraliseerd water voor het genereren van stoom in autoclaven. Hierdoor werkt de autoclaaf consistent en optimaal waardoor de levensduur van uw sterilisator aanzienlijk verlengt wordt.

De Multidem is geschikt voor het aansluiten op maximaal 2 autoclaven.


Optioneel spuitpistool

De Multidem kan ook bijkomend uitgerust worden met een spuitpistool wat ideaal is voor het spoelen van instrumenten voor de sterilisatie.

Purgenius

De Puregenius is een compleet waterbehandelingssysteem wat speciaal ontworpen is voor het gebruik met tandheelkundige behandeleenheden zonder toevoeging van chemicaliën. Minimaliseert het risico op luchtweg- en andere infecties voor het behandelteam en patiënten. De Puregenius is effectief tegen Legionella en andere micro-organismen. De Puregenius kan ook effectief ingezet worden bij behandeleenheden met een te hoge verontreiniging. De Puregenius wordt eenvoudig tussen de watertoevoer en uw behandeleenheid geplaatst. U kunt er ook voor kiezen om uw flessen handmatig te vullen.

Werking.

De Puregenius bestaat uit een unieke gepatenteerde desinfectiekamer met electrolyse technologie waardoor het leidingwater op een effectieve wijze wordt geleid. De in het leidingwater aanwezige zouten worden omgezet in vrij chloor zoals hypocloorzuur, wat 50 - 100 keer efficiënter is dan normaal chloor. Dit betekent dat het mogelijk is om met zeer lage concentraties vrij chloor een zeer hoge desinfectiegraad te verkrijgen. De ingebouwde filters zorgen ervoor dat kleine verontreinigingen en calciumcarbonaat (kalk) uit het water worden gefilterd, waardoor interne onderdelen zoals o.a. filters en kleppen van de behandeleenheid beter beschermd worden.

Gecertificeerd.

Het door de Puregenius geproduceerde water is gecertificeerd en voldoet in tegenstelling tot veel op de markt verkrijgbare chemische toevoegingen aan de wet op medische hulpmiddelen klasse IIa. 

Osmo

Omgekeerde osmose, ook wel "reverse osmosis", "RO" of "reverse osmose" genoemd, is een membraanfiltratie techniek die wordt gebruikt voor het verwijderen van ionen, moleculen en deeltjes uit het water. Het water dat ontstaat wordt ook wel gedemineraliseerd ofwel demiwater genoemd. Demiwater zorgt dan ook voor een hoge zuiverheid van water voor een breed scala aan toepassingen. Een Osmosysteem is geschikt voor u als u meer dan 2 autoclaven wilt aansluiten op een vaste water toevoer.

bottom of page